Suomi 100 -vuotta vietetään Järvenpäässä ja Tuusulassa Yhdessä

14.11.2016

Suomi 100 -vuotta vietetään Järvenpäässä ja Tuusulassa Yhdessä
Tuusulanjärvi-ilmiö-hanke kokoaa alleen alueen juhlavuositapahtumat

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa vietetään valtakunnallisesti vuonna 2017 teemalla Yhdessä. Teeman mukaisesti Järvenpään kaupunki ja Tuusulan kunta ovat yhdistäneet voimansa Suomi 100 -ohjelman kokoamisessa. Kunnat koordinoivat Tuusulanjärvi-ilmiö-hanketta, joka tuo esille Tuusulanjärven taiteilijayhteisön rikasta kulttuuriperintöä ja merkitystä Suomen itsenäistymiselle sekä luo osaltaan uutta Tuusulanjärvi-ilmiötä muun muassa erilaisten tapahtumien kautta. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt hankkeen osaksi valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmakokonaisuutta.

Juhlavuoden aikana Järvenpäässä ja Tuusulassa on luvassa esimerkiksi lukuisia näyttelyitä, konsertteja, teatteria, tanssia, luentotilaisuuksia sekä liikuntatapahtumia. Ohjelmatarjonnassa huomioidaan eri kohderyhmät, kuten lapset, nuoret, ikäihmiset ja maahanmuuttajat. Kaikki kuntalaiset on kutsuttu mukaan tapahtumien ideointiin ja toteuttamiseen. Kuntien ohella ja kumppaneina tapahtumia järjestävät paikalliset oppilaitokset, yhdistykset, yritykset ja asukasliikkeet. 

Yksi vuoden 2017 kohokohdista on 11.–12. elokuuta vietettävä Tuusulanjärvi-ilmiön Suomi 100 -juhlaviikonloppu, jonka muodostavat Tuusulan Taiteiden Yö sekä Järvenpään kävelykatu Jannella ja Rantapuistossa järjestettävä suuri kansalaisjuhla. Vuosi huipentuu itsenäisyyspäiväviikon tilaisuuksiin. Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta sekä Järvenpäässä että Tuusulassa järjestetään kaikille kuntalaisille avoin juhla.

Tapahtumien lisäksi Järvenpään ja Tuusulan museot tuottavat Suomalaisuuden lähteillä -julkaisun, joka kertoo itsenäistymisen ajasta Tuusulanjärvellä, seudulla vaikuttaneista merkkihenkilöistä, taiteilijakodeista sekä muista merkittävistä paikoista. Julkaisua jaetaan vuoden 2017 alkupuolelta lähtien alueen museoissa sekä muissa matkailu- ja majoituskohteissa. 

─ Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on maamme lähihistorian suurin juhlavuosi. Yhdessä tekemällä Tuusula ja Järvenpää mahdollistavat Tuusulanjärven alueen kuntalaisille ainutlaatuisen juhlavuoden. Yhteistyöllä pystymme tuomaan esiin kaikki ne tärkeät piirteet, jotka tekevät Tuusulanjärven alueesta niin poikkeuksellisen. Iloitsen siitä yhteisen tekemisen meiningistä, joka kahden kunnan alueella on syntynyt juhlavuoden ympärille niin järjestöjen, päättäjien kuin vapaaehtoistenkin voimin, kertoo Järvenpään Suomi 100 -työryhmän puheenjohtaja Eemeli Peltonen.

– Juhlavuoden aikana haluamme nostaa esille alueemme rikasta historiaa, mutta myös tämän päivän vilkasta kulttuurielämää ja eri tahojen yhteistyötä. Kulttuurin käyttäjät ja tekijät eivät tunne kuntarajoja, sanoo Tuusulan kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Markus Meckelborg.


Tuusulanjärvi-ilmiö-hankkeen tapahtumiin voi tutustua tarkemmin kuntien verkkosivuilla. Tapahtumatiedot päivittyvät jatkuvasti juhlavuoden edetessä.

Lisätietoja:

Järvenpää
Eemeli Peltonen, puheenjohtaja, Järvenpään Suomi 100 -työryhmä
puh. 050 557 9092, eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi
Kalle Jämsen, kulttuurijohtaja, Järvenpään kaupunki
puh. 040 315 2244, kalle.jamsen@jarvenpaa.fi
www.jarvenpaa.fi/suomi100
      
Tuusula
Markus Meckelborg, puheenjohtaja, Tuusulan kulttuurilautakunta
puh. 040 730 0806, markus.meckelborg@pp.inet.fi
Taiju Kiesilä, kulttuurituottaja, Tuusulan kunta
puh. 040 314 3435, taiju.kiesila@tuusula.fi
www.tuusula.fi/suomi100       

www.suomifinland100.fi

Takaisin


Netland-tuotantoa